+31 (0)6 - 30 38 67 12 |  info@marceljaasma.nl
Tweemaal eervolle vermeldingen  in de categorie planten & paddestoelen fotowedstrijd Groene Camera 2021


Groene Camera 2021

Marcel Jaasma krijgt twee eervolle vermeldingen in fotowedstrijd de Groene Camera 2021


Marcel Jaasma uit Emmeloord kreeg op 20 maart jl. twee eervolle vermeldingen in de prestigieuze fotowedstrijd de Groene Camera 2021.

Deze fotowedstrijd voor Nederlandstalige fotografen wordt ieder jaar georganiseerd door PiXFACTORY, de uitgever van Natuurfotografie.nl en Natuurfotografie Magazine.

Het totaal aantal inzendingen voor de fotowedstrijd bedroeg dit jaar maar liefst 7000.

De prijzen werden uitgereikt tijdens het online evenement PiXperience Springtime. Jaasma eindigde met drie foto’s in de top tien van de categorie ‘Planten en paddenstoelen’.

Hij kreeg een eervolle vermelding voor zijn foto van de slijmzwam Gewoon ijsvingertje en één voor het Eikentakstromakelkje, een minutieuze paddenstoel. Zijn foto van het Knikkend kalkkopje haalde wel de top tien, maar kreeg geen eervolle vermelding.

Jaasma, in het dagelijks leven goudsmid in Emmeloord, is enorm blij en trots op dit resultaat. “Ik ben pas drie jaar bezig met natuurfotografie. Ik vind het dan ook een hele eer dat ik met drie foto’s in de top tien ben geëindigd.” Hij heeft een voorliefde voor paddenstoelen. “Het zijn de juwelen van de natuur.

Ik vind de structuren heel mooi, zowel van de hoed als van de lamellen.” Jaasma heeft de foto’s van de paddenstoelen gemaakt in de natuurgebieden rondom Kraggenburg.

De foto’s van de winnaars en de foto’s met de eervolle vermeldingen worden vermoedelijk vanaf eind september 2021 tot juni 2022 tentoongesteld in het Museon in Den Haag.


Tekst: Thea van Setten

Fotografie: Marcel Jaasma

Gewoon ijsvingertje: Eervolle vermelding de Groene Camera 2021

Fotografie: Marcel Jaasma

Eikentakstromakelkje: Eervolle vermelding de Groene Camera 2021


Bekijk hier de volledige Prijsuitreiking Groene Camera 2021


Hier vindt u alle andere winnende inzendingen van de Groene Camera 2021

Marcel Jaasma - Paddenstoelen fotografie


Fotografie: Pim van der Maden

Bent u naar aanleiding van bovenstaande nieuwsgierig geworden naar ander werk omtrent paddestoelen wat Marcel Jaasma heeft gemaakt?

'Hier kunt u meer van mijn werk bekijken'